Produktinfo og tjenester
+ Luft til luft
+ Luft til vann
+ Bergvarme og jordvarme
+ Avtrekksvarmepumper
+ Bedriftsløsninger
+ Service og vedlikehold
Hvorfor velge Gol Kjøl og Frys?
+ Lokal montør
+ Fagkunnskap
+ Kvalitet
+ Bidrar til en komplett montering
+ Vi har vakt 24/7
Gol Kjøl og Frys AS er et NOVAP godkjent bedrift.
Om NOVAP
Norsk Varmepumpeforening er en uavhengig interesseorganisasjon som arbeider for økt anvendelse av varmepumper i det norske energisystemet.
Jan Helge gikk for varmepumpe, fikk 39.000 kroner i støtte og reduserte energiforbruket med 45 prosent
I begynnelsen av 2015 erstattet Jan H. Dybdahl sin gamle oljefyr med en splitter ny varmepumpe. I løpet av drøye 15 måneder har 74-åringen klart å redusere energiforbruket med nær 30.000 kWh.
Kilde: http://www.pengenytt.no/
Varmepumper gir bedre inneklima
Dårlig inneklima kan forverre plagene hos personer med astma og allergi. Oppvarming og varmekilder påvirker både innemiljø og helse.
Kilde: naaf.no
Virker varmepumpa i kulda?
Mange lurer på om varmepumpen virker på svært kalde dager. Svaret er ja. Å installere varmepumpe er svært kostnadseffektivt, selv med eventuell tilleggsvarme noen dager i løpet av året.
Kilde: Varmepumpeinfo.no
Via Ressursbank kan vi tilby 24 måneders rentefri nedbetaling av varmepumpen.
Enovatilskuddet
Enovatilskuddet gir deg penger for energitiltak som varmepumpe og fjerning av oljefyr. Enovatilskuddet gir huseiere rett til å få penger tilbake for energitiltak som gjøres i boligen. Du slipper å søke i forkant, det holder med å sende inn kvittering eller faktura etter tiltaket er gjennomført. Enovatilskuddet gjelder for både eksisterende boliger og for de som skal bygge nytt.
Les mer på tilskudd.enova.no
En luft luft varmepumpe kan brukes i villa, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter. En generell regel er at jo lengre fyringssesong du har, desto mer gunstig er en luftvarmepumpe
Den vanligste typen varmepumpe i dette landet er “luft luft varmepumpen”. Denne henter kald luft utendørs og leverer varm luft innendørs. Enhetene er ofte små og relativt enkle å installere. Utgiftene til oppvarming kan fort halveres, selvfølgelig avhengig av type bolig og hvor stor del av den totale oppvarmingen varmepumpen kan stå for. Luft til luft varmepumper er klart mest effektivt om boligen din har åpne romløsninger. Innedelen, som varmer opp boligen, har også filtre. Filtrene renser lufta og bidrar til et bedre inneklima.
Fordeler:
- Miljøvennlig
- Bedre inneklima
- Kan brukes som aircondition
- Redusert strømforbruk
Luft/luft-varmepumpe er best egnet for deg som:
- Har et totalt energiforbruk på over 15.000 kWh per år
- Bor i et område med milde vintre eller har lang fyringssesong
- Har åpen planløsning, slik at varmen kan fordeles fritt til de rommene du ønsker å varme opp
- Bor i en bolig der det ikke er aktuelt å etterisolere eller bytte vinduer (fordi det er gjort tidligere eller fordi boligen er så ny at dette ikke behøves)
- Har alternative varmekilder til de kaldeste periodene.
Kilde: enova.no
Varme verdt å lengte hjem til
Det er noe med våre nordlige breddegrader. Midt på kaldeste
vinteren er det lett å lengte etter vårens varmende solstråler.
Men når varmen slår til på høysommeren, vil vi helst kjøle oss ned.
De varmer om vinteren og kjøler ned om sommeren, slik at du får passe temperatur hjemme hele året.
Du kan fjernstyre din luftvarmepumpe via en app på mobilen
eller nettbrettet. Dermed kan du enkelt stille inn slik at du alltid
kommer hjem til ønsket innetemperatur. Dette er også spesielt
gunstig for å regulere vedlikeholdsvarmen på hytta eller i garasjen.
En annen finesse er at du kan regulere temperaturen grad for grad
fra 8 til 30 °C.
Fjernstyring av varmpepumpen med brukervennlig app
Fjernstyr din varmepumpe i hjemmet eller på hytta direkte fra mobilen
Espegard varmepumpehus – det originale varmepumpehuset
Leveres i størrelsen 97cm x 62cm x 45-52cm.
Alt blir levert i trykkimpregnert materiale.
Hus til varmepumpe beskytter mot slitasje, regn, snø og is
– og gjemmer bort varmepumpens utedel.
Den er enkel å montere, samt å demontere ved service og vedlikehold.
Varmepumpehuset blir levert i tre elementer og det er enkelt å montere. Det følger med monteringsanvisning og skruer/vinkler.
Varmepumperens er et rengjøringsmiddel for varmepumpen som renser og løser opp belegg på en enkel måte. Dette er noe vi anbefaler at gjøres mellom hvert servicebesøk.
Effektiv dryppanne med integrert varmekabel og rørpakke!
I perioder vil utdelen til din varmepumpe produsere kondensvann.
Denne dryppannen samler opp kondensen og forhindrer at det renner ned langs husveggen. Den har integrert varmekabel som gjør at vannet ikke fryser når det er kaldt ute.
Kondensvannet føres til nærmeste avløp eller bort fra husveggen. Dryppannen er beregnet for nordisk klima og passer til alle typer boligvarmepumper.
Følgende komponenter inngår i pakken:
- Dryppanne
- Jordet støpsel
- Varmekabel med innebygget termostat. Total lengde 500 cm hvorav 340 cm er utenfor utløpet
- 2 x 1 meter plastrør for drenering, 32 mm
- 2 x 45 graders bend
- 2 x 32 mm rørmuffe
VANNBÅREN VARME UTEN BOREKOSTNADER!
En luft-vann-varmepumpe bruker kald utendørsluft til oppvarming innendørs. Varmen fordeles via vannbårent system i gulv eller radiatorer. Dette gir en meget god varmedistribusjon og jevn innetemperatur.
- Luft-vann-varmepumpe er spesielt godt egnet for deg som skal bygge ny bolig eller allerede benytter et vannbårent system.
- Luft-vann-varmepumper kan også benyttes til varmtvannsoppvarming, og kan redusere strømforbruket med mer enn 50%.
- Vannbåren varme er dessuten anbefalt av Norges astma- og allergiforbund.
Luft/vann-varmepumpe er best egnet for deg som:
- Bor i bolig med vannbåren varmefordeling i huset. Hvis ikke må du ta høyde for å investere i et system for vannbåren varme i tillegg
- Har et totalt energiforbruk over 25.000 kWh per år
- Bor i områder med milde vintre eller har lang fyringssesong
- Har annen oppvarmingskilde i tillegg, for eksempel vedovn, pelletskamin eller panelovner. De fleste varmepumper har elektriske elementer som kobles inn automatisk når varmepumpen ikke klarer å dekke hele oppvarmingsbehovet
- Har stort forbruk av tappevann
Kilde: enova.no
En bergvarmepumpe henter lagret solenergi fra fjellet via et 80-200 meters dypt borehull, gjerne plassert 2–3 meter fra grunnmuren. I borehullet plasseres en kollektorslange fylt med frostvæske. Det bør normalt ikke være mer enn 20 meter ned til fast fjell.
UTNYTTER BERGVARMEN
Bergvarme er solenergi lagret i fjellet, på sjøbunnen eller under gressplenen rett utenfor døren din. Hva som passer best hos deg, avhenger av omgivelsene, hvor mye energi boligen din trenger og hvilket varmesystem du har.
BÅDE VARMER OG SVALER
Bergvarmepumpen gir deg enkel tilførsel av varmtvann og varme, og sørger for et behagelig og stabilt innemiljø – uansett hvor ekstremt været er utenfor. Og når solen steker, kan bergvarmepumpen brukes til air conditioning.
En jordvarmepumpe henter opp lagret solenergi fra jord eller myr. Kollektorslange fylt med frostvæske graves ned på 0,6– 1,5 meters dybde, avhengig av teledybden. Avstand mellom sløyfene skal være 1,5 m. Kortere avstand medfører at varmepumpen kan hente ut mindre energi fra bakken. Du bør ha et disponibelt uteareal på 250–600 m2.
Fordeler
- Anlegget tar liten plass utendørs
- Systemet har høy driftssikkerhet og lang levetid
- Høy og stabil temperatur på varmeopptakskilden gir høy årsvarmefaktor
- Kan også brukes til frikjøling, dvs. kan utformes for å levere nesten gratis klimakjøling om sommeren. Frostvæsken sirkuleres da til en egen viftekonvektor i boligen
- Jordvarme er billigere å etablere enn bergvarme. Dersom en tomt likevel fylles/graves opp, kan du legge ut kollektorslangen uten ekstra kostnader
Kilde: enova.no
Vi tilbyr markedsledene varmepumper med driftsikre løsninger.
I hjemmet eller på hytta.
Avtrekksvarmepumpen består av et ventilasjonsaggregat og en varmepumpe i en felles enhet. Noen leveres med integrert balansert ventilasjon med forvarming av tilluften, eller kun med avtrekksventilasjon og frisklufttilførsel via veggventiler.
En avtrekksvarmepumpe er en spesialisert, kompakt innendørs luft til vann varmepumpe som gjenvinner energien fra avtrekksluften, en luft som normalt er oppvarmet til over 20 ᵒC. Varmepumpen fungerer da som en varmegjenvinner, man unngår da å sende ut den varme luften og tape masse energi. Den er best egnet til ettermontering i bygg med kun avtrekksventilasjon. Har man balansert ventilasjon med gjenvinner er det lite varme igjen til avtrekksvarmepumpen og det er ikke økonomisk lønnsomt å koble en avtrekksvarmepumpe til et slikt system. Varmepumpen er avhengig av at det hele tiden går luft gjennom varmepumpen, slik at varmepumpen kan fungere stabilt.
Fordeler
- Ventilasjonsluften holder typisk 18 til 25ᵒC hele året, dette gir stabile driftsforhold og relativt høy årsvarmefaktor (SCOP) for varmepumpen.
- Avtrekksvarmepumper egner seg spesielt godt i leiligheter eller godt isolerte boliger, med lite varmetap gjennom tak og vegger og stort energibehov til varmtvann. Gjenvunnet varme fra avtrekksluften kan dekke en betydelig del av det samlede varmebehovet.
- Har du allerede vannbåren gulvvarme og avtrekksvarmepumpen erstatter kjøp av separat varmesentral, bereder, automatikk og ventilasjon, kan avtrekksvarmepumpen være et økonomisk gunstig og plassbesparende alternativ.
- Mangler boligen ventilasjon og har en gammel elektrisk varmtvannstank, kan installasjon av en avtrekksvarmepumpe bli spesielt gunstig. Boligen får et ventilasjonsanlegg på kjøpet som vil bidra til bedre inneluft.
- I boliger uten ventilasjonsanlegg kan energien i avtrekksluften gjenvinnes i stedet for å gå tapt.
- Siden varmtvannsforbruket er stabilt hele året, vil en avtrekksvarmepumpe gjøre nytte for seg hele året.
- Relativt moderate investeringskostnader.
Verdt å vite
- Husk at en avtrekksvarmepumpe henter energi fra allerede oppvarmet luft.
- Har du balansert ventilasjon, vurder varmeveksler (roterende), det krever lite energi og minimerer ventilasjonsvarmetapet.
- En kjøkkenventilator skal normalt ikke kobles til samme kanalsystem som avtrekksvarmepumpen siden damp og fett vil skape problemer. Gjelder også vanlig ventilasjonsanlegg, såfremt anlegget ikke er forberedt for kjøkkenventilator.
- Plasser varmepumpen tilgjengelig for rengjøring.
- Regelmessig rengjøring av filter er nødvendig for å gi høyest mulig energiutbytte.
- Avtrekksvarmepumpen må stilles opp i et rom med sluk. Nedkjøling av avtrekksluft gir kondens som ledes til spillkopp og sluk.
Kilde: enova.no
Vi har en rekke produkter tilpasset ulike næringsformål. Enten du skal ha en varmepumpe til restauranten din eller trenger ventilasjon i butikklokale eller kontorlokale, har vi produkter som effektivt kan dekke dine behov:
- Varme, kjøling og ventilasjon
- Fleksible løsninger – alt er mulig!
- Høy kvalitet og lang levetid
Små kontorer
Vi har mange løsninger for små kontorer, blant annet:
- Energieffektive integrerte løsninger som sklir enkelt inn i dine lokaler
- Oppvarming og kjøling av ventilasjonsluft
- Individuelt styrte aircondition og varme løsninger
- Energibesparelse og høy komfort
Åpent landskap
Det finnes utallige løsninger for ulike typer åpne løsninger som kontorlandskap, butikker, salgslokaler messer, verksteder og industri.
- Løsninger for oppvarming og kjøling tilpasset ditt behov
- Energiflytting fra en varm sone til en kald sone
- Arealeffektive løsninger
Restaurant og serveringssteder
Vi kan tilby løsninger for:
- Aircondition og oppvarming av kaféer, bensinstasjoner, restauranter og storkjøkken
- Energiflytting og energiutnyttelse til varmtvannsproduksjon
- Kombinasjonsløsninger aircondition og vannoppvarming
- Kjøling og oppvarming av ventilasjonsluft
Butikk og kjøpesenter
Vi kan tilby et stort utvalg av løsninger til selvstendige butikker og kjøpesentere
- Integrerte løsninger som sklir enkelt inn i dine lokaler
- Våre produkter kan ventilere og rense luften
- Vi kan tilby løsninger for både kjøling og varme
Hotell
Hotellrom trenger et godt inneklima! Med varmepumpe kan man både kjøle på sommeren, og spare mye på oppvarmingskostnadene.
- Integrerte løsninger som ikke synes
- Stor besparelse på oppvarming og driftskostnader
- Hotellgjesten kan styre temperatur på rommet etter ønske
Kombinasjonsbygg
Vi har løsninger for kombinasjonsbygg, med for eksempel kontorer og lager i ett.
- Passer til vannbårene systemer
- Spesialtilpassede innedeler beregnet på lagerlokaler
- Store besparelser og og lave driftskostnader
Vi tar godt vare på våre kunder og bedriftene i Hallingdal. Er aldri lenger unna enn en telefonsamtale. Raskt oppmøte ved behov. Som avtalekunde får deres bedrift gode fordeler hos oss.
Montering av varmepumpe
- Befaring i fast bolig. (Befaring på hytter etter avtale)
- Varmepumpen levert på montasjested
- Inntil 3-5 meter rør mellom ute og innedel (10 m på multi modell)
- Kanaler, for en penest mulig installasjon
- Gjennomføring i yttervegg (trevegg)
- Galvaniserte braketter til utedel med dempere
- Varmekabel
- Opplæring
- 5 års garanti på varmepumpe og montasje
Varmepumpen må ha strømtilførsel som skal kobles til utedelen fra egen sikringskurs sikret av jordfeilbryter. Pumpene trenger som regel 16 A.
Når vår varmepumpekonsulent kommer hjem til deg, blir dere enige om du ønsker at vi skal bestille elektriker som da vil komme og montere strømtilførsel til utedelen.
- Innedelen bør plasseres sentralt for at en god varmespredning skal oppnås. F.eks. i stue eller hall.
- Innedelen plasseres slik at utblåsningen har mest mulig fri bane ut i rommet, slik at oppvarmet luft fordeles effektivt i boligen.
- Innedelen bør plasseres høyt på vegg for best utnyttelse.
- Plassering av innedel på yttervegg forenkler montasjen, kort rørlengde og ingen synlige rør inne.
- Avstand fra utblåsning på innedel til oppholdssoner bør være 3 meter eller mer av hensyn til viftesus og trekk.
- Her er stativet til utedelen festet i grunnmuren.
- Utedel monteres på betongvegg, lecavegg eller egnet fundament. Montasje på trevegg kan gi hørbar støy (resonans).
- Utedelen har et visst lydnivå ved høy belastning og bør derfor ikke plasseres for nært soveromsvindu eller nabo.
- Kondensvann skal dreneres fra utedel.
- Utedel skal plasseres ute. Kan ikke plasseres på kaldloft, i garasje el. tilsvarende.
- Utedel må også ha tilgang for vedlikehold.
Årlig kontroll
For å sikre en lang levetid og sikker drift, er det viktig at man utfører årlig kontroll på utstyret sitt. Hos oss kan du inngå avtale om årlig kontroll av ditt utstyr.
- Vi sørger for god funksjon på deres anlegg.
- Vi server alle typer av varmepumper.
- Vi følger F-gass direktivet
Rengjør varmepumpen og spar penger
Rengjøring og vedlikehold av innedelen kan, og bør (!) foretas av eier. Grovfilter må støvsuges og vaskes. Innedelen bør støvsuges og vaskes. Utedelen krever også ettersyn. Fjern blader og smuss, og snø og is om vinteren.
Det er flere grunner til å gjøre vedlikeholdet nøye:
1: Man oppnår bedre virkningsgrad – det vil si besparelse!
2: Levetiden på produktet forlenges
3: Man oppfyller kravet for at garantien skal gjelde i 5 år (i henhold til forbrukerkjøpsloven)
Kontakt oss for flere tips og få rengjøringsmanual til din modell!